Başbakan Erdoğan Arınç'a sahip çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2005 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Meclis isterse Anayasa Mahkemesi'ni kaldırabilir' diyerek yeni bir tartışma başlatan TBMM Başkanı Bülent Arınç'a sahip çıktı. Erdoğan, Arınç'ın yanlış anlaşıldığını söyledi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Arınç'ın 'TBMM isterse Anayasa Mahkemesi'ni kaldırabilir' sözleri ve 'Böyle bir sert tepkinin kendilerine, partilerine ve ülkemize yarar getirmeyeceğini zamanla anlayacaklardır' şeklindeki cevap veren Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'in açıklamaları da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, Arınç'ın AK Parti kimliği ile değil TBMM Başkanı sıfatıyla bu açıklamayı yaptığını belirterek, sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurguladı.

Arınç'ın yasama organının gücüne dikkat çekmek amacıyla bu konuşmayı yaptığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'de gereksiz bir tartışma başlatıldığını bildirdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin'in AK Parti'yi hedef alan sözlerine de değinen Erdoğan, Bumin'in siyasi alana girdiğini ve konuyu siyasi polemik konusu haline getirdiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan kurmaylarından Arınç ile Bumin arasındaki polemiğe katılmamalarını ve konuyu uzatacak açıklamalardan kaçınmalarını istedi.

Toplantıda, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun İsviçre'de Ermeniler'in soykırım yaptığını söylemesi üzerine İsviçre makamları üzerine başlatılan soruşturma da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, İsviçre'nin tavrını doğru bulmadıklarını ifade ederek, "İşte İsviçre'nin demokrasisi bu" tepkisini gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber